Kalvbringan, rå

100 g kalv bringa rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

186,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
12,7 g / 100 g
Protein
18,1 g / 100 g
  • Fett 12,7 g
    • varav mättat fett 5,5 g
    • varav enkelomättat fett 5,8 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Protein 18,1 g
Rik på
Vitamin B12
52% DRI
Rik på
Zink
42% DRI
Rik på
Niacin (B3)
38% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalv bringa rå i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja för en fräsch måltid.
  • Strimla kalv bringa och använd i en varm ramen med soja, ingefära och grönsaker.
  • Toppa en pizza med skivor av kalv bringa, tomatsås, mozzarella och färsk basilika.
  • Grilla klyftor av kalv bringa och servera med en sås av citron, dill och gräddfil som tillbehör.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalv bringa rå i kylskåp, antingen i sitt skal eller inlindad i plastfolie för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll köttet borta från starkt doftande varor. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet för att förhindra bakterietillväxt. Använd lufttäta burkar för att hålla köttet torrt och fräscht. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, vilket gör att köttet kan bli mindre mört efter upptining.