Kalvbog, rå

100 g kalv bog rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

106,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,8 g / 100 g
Protein
19,9 g / 100 g
  • Fett 2,8 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 19,9 g
Rik på
Vitamin B12
52% DRI
Rik på
Niacin (B3)
38% DRI
Rik på
Zink
34% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalv bogen tunt och servera på macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla kalv bogen och använd i en asiatisk wok med grönsaker och soja.
  • Tillaga som gryta med lök, morötter och kryddor för en mustig middag.
  • Servera kall i skivor som del av en buffé tillsammans med olika ostar och oliver.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalv bogen i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll köttet åtskilt från starkt doftande varor. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt kött när det är möjligt.