Kålpudding (med vitkål och köttfärs)

100 g kålpudding m. vitkål köttfärs består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin B12; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, protein och niacin.

96,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,7 g / 100 g
Fett
5,0 g / 100 g
Protein
6,6 g / 100 g
  • Fett 5,0 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 5,7 g
    • varav sockerarter 3,2 g
  • Protein 6,6 g
  • Fibrer 1,1 g
Rik på
Vitamin B12
60% DRI
Rik på
Vitamin B6
14% DRI
Rik på
Fosfor
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,7 g
Socker totalt
3,2 g
Kostfiber
1,1 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kålpuddingen i portionsbitar och servera varm som huvudrätt.
  • Toppa med en klick senap eller kaviar för extra smak.
  • Hacka och blanda i en sallad tillsammans med grönsaker som tomat och gurka.
  • Servera kall i skivor på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Använd som fyllning i en wrap med färska grönsaker och sås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kålpuddingen i kylskåp, antingen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt alltid kålpuddingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Om du fryser kålpuddingen, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att den är helt torr innan du fryser in den för bästa resultat.