Kycklinggryta (typ Tapsi)

100 g gryta m. kött kyckling typ tapsi består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och vitamin E; och en bra källa till kalium och selen.

223,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
15,0 g / 100 g
Protein
21,3 g / 100 g
  • Fett 15,0 g
    • varav mättat fett 4,6 g
    • varav enkelomättat fett 7,0 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 21,3 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
37% DRI
Rik på
Fosfor
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
0,3 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm, gärna tillsammans med ett gott bröd eller ris.
  • Toppa med färsk persilja eller gräslök för extra smak och färg.
  • Skiva kycklingen i bitar och lägg i en sallad med gröna blad, tomater och avokado.
  • Smaksätt med en klick senap eller majonnäs för att ge rätten en ny dimension.
  • Använd grytan som bas i en bowl, kombinera med quinoa och rostade grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grytan i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt innan du ställer in den i kyl. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in grytan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Se till att förpackningen är väl tätad för att undvika frostskador.