Gryta med kalvhjärta och grönsaker

100 g gryta m. kalvhjärta grönsaker består av relativt lite kalorier; är rik på niacin; och en bra källa till vitamin A, fosfor, vitamin C, protein och järn.

85,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,5 g / 100 g
Fett
4,6 g / 100 g
Protein
6,8 g / 100 g
  • Fett 4,6 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 1,9 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 3,5 g
    • varav sockerarter 3,3 g
  • Protein 6,8 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin B12
75% DRI
Rik på
Niacin (B3)
21% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,5 g
Socker totalt
3,3 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm, gärna med ett gott bröd vid sidan av.
  • Toppa med färsk persilja eller gräslök för extra smak och färg.
  • Skiva morötter eller rotselleri och blanda i grytan för att öka grönsaksinnehållet.
  • Smaksätt med en skvätt soja eller Worcestershiresås för en djupare umami-smak.
  • Servera grytan i en djup tallrik tillsammans med potatismos eller ris för en komplett måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grytan i en lufttät behållare i kylskåp för att bevara smaken och fräschören. Låt grytan svalna helt innan du stänger locket för att undvika kondens. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel som lök och vitlök för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, se till att använda en lämplig behållare. Använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att minska risken för frostskador.