Köttgryta (med fransk senap, pepparrot och gräddfil)

100 g gryta köttgryta m. fransk senap pepparrot gräddfil består av måttligt med kalorier; är rik på protein; och en bra källa till kalium, fosfor, vitamin A, jod och selen.

113,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,9 g / 100 g
Fett
5,1 g / 100 g
Protein
12,1 g / 100 g
  • Fett 5,1 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 1,8 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 2,9 g
    • varav sockerarter 1,5 g
  • Protein 12,1 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Zink
24% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI
Rik på
Niacin (B3)
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,9 g
Socker totalt
1,5 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera köttgrytan varm, gärna med en klick gräddfil på toppen.
  • Skiva eller strimla köttet för att använda i mackor eller wraps.
  • Toppa med färsk dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera tillsammans med kokt potatis eller ris för en komplett måltid.
  • Använd som fyllning i en sallad eller bowl med färska grönsaker och en syrlig dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttgrytan i en lufttät behållare i kylskåp för att bevara smaken och fräschören. Låt grytan svalna snabbt efter tillagning innan du stänger den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in grytan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Se till att den är helt kall innan du fryser in den för bästa resultat.