Griskött (medelvärde)

100 g griskött, medelvärde består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och krom.

195,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
13,4 g / 100 g
Protein
18,9 g / 100 g
  • Fett 13,4 g
    • varav mättat fett 4,7 g
    • varav enkelomättat fett 6,0 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Protein 18,9 g
Rik på
Tiamin (B1)
81% DRI
Rik på
Selen
32% DRI
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grisköttet tunt och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och en dressing av olivolja och citron.
  • Strimla grisköttet och använd det som fyllning i tacos tillsammans med guacamole och salsa.
  • Grilla köttet och servera det varmt med en sås av gräddfil, vitlök och dill.
  • Tillaga grisköttet i en gryta med lök, morötter och potatis för en mustig middag.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grisköttet i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll köttet borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser köttet, se till att det är väl förpackat för att bevara kvaliteten.