Griskotlett (med tjockt fettlager)

100 g griskotlett/rygg, tjockt fettlager består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

252,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
20,3 g / 100 g
Protein
18,0 g / 100 g
  • Fett 20,3 g
    • varav mättat fett 7,5 g
    • varav enkelomättat fett 8,4 g
    • varav fleromättat fett 2,9 g
  • Protein 18,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
35% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva griskotletten i tunna skivor och servera på en varm macka med senap och inlagd gurka.
  • Grilla kotletten och toppa med en fräsch salsa gjord på tomat, lök och koriander.
  • Stek kotletten och servera den med en krämig sås av gräddfil, dill och citron.
  • Hacka den kokta kotletten och blanda i en sallad med ruccola, fetaost och valnötter.
  • Strimla kotletten och använd som fyllning i tacos tillsammans med guacamole och salsa.

Förvaring & hållbarhet

Förvara griskotletten i kylskåp, antingen med skinnet kvar eller i en lufttät burk om den är skalad. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet för att bevara kvaliteten. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om du fryser kotletten, använd den inom rimlig tid för bästa resultat.