Gristunga, rå

100 g gris tunga rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och järn; och en bra källa till kalium.

167,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,4 g / 100 g
Fett
11,1 g / 100 g
Protein
16,5 g / 100 g
  • Fett 11,1 g
    • varav mättat fett 3,8 g
    • varav enkelomättat fett 5,2 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 0,4 g
  • Protein 16,5 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
33% DRI
Rik på
Järn
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gris tunga rå tunt och servera på smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka och blanda i en sallad med rödlök, äpple och en dressing av olivolja och citron.
  • Strimla och använd som fyllning i tacos tillsammans med avokado och salsa.
  • Grilla eller stek i skivor, krydda med peppar och servera varmt som huvudrätt.
  • Toppa en ramen med skivor av gris tunga för extra smak och textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gris tunga rå i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färskt kött när det är möjligt.