Griskinka, ytterlår (rå)

100 g gris skinka ytterlår rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

123,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
4,9 g / 100 g
Protein
19,7 g / 100 g
  • Fett 4,9 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 19,7 g
Rik på
Tiamin (B1)
82% DRI
Rik på
Niacin (B3)
55% DRI
Rik på
Vitamin B6
39% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skinkan tunt och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka skinkan och blanda i en pastasallad med körsbärstomater och basilika.
  • Strimla skinkan och använd som fyllning i en omelett tillsammans med spenat och fetaost.
  • Servera varm skinka med rostad potatis och grönsaker för en mättande middag.
  • Toppa en pizza med skivor av skinka, champinjoner och mozzarella för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gris skinka ytterlår rå i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skinkan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk skinka när det är möjligt.