Råa grisrevbensspjäll

100 g gris revbensspjäll rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

193,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
13,7 g / 100 g
Protein
17,7 g / 100 g
  • Fett 13,7 g
    • varav mättat fett 5,9 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Protein 17,7 g
Rik på
Tiamin (B1)
83% DRI
Rik på
Vitamin B6
38% DRI
Rik på
Niacin (B3)
35% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva revbensspjällen i tunna bitar och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Grilla revbensspjäll och pensla med en marinad av honung, soja och vitlök för extra smak.
  • Hacka revbensspjäll och blanda i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Tillaga revbensspjäll i ugn med rosmarin, timjan och citron för en smakrik middag.
  • Servera kallskuret revbensspjäll som del av en plocktallrik tillsammans med ost och oliver.

Förvaring & hållbarhet

Förvara råa revbensspjäll i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel. Låt tillagade revbensspjäll svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd fryst kött inom rimlig tid för bästa resultat.