Kokt grislägg (med salt, utan svål)

100 g gris lägg kokt m. salt u. svål består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och selen; och en bra källa till kalium och magnesium.

149,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
6,2 g / 100 g
Protein
23,3 g / 100 g
  • Fett 6,2 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 2,5 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Protein 23,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
65% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttet i tunna skivor och servera på macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka gris lägg och blanda i en sallad med grönsaker, olivolja och citron.
  • Strimla köttet och använd som fyllning i en wrap med grönsaker och majonnäs.
  • Toppa en varm bowl med ris, grönsaker och skivad gris lägg för en mättande måltid.
  • Servera kallskuret på en buffé tillsammans med kaviar, ägg och dill.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt gris lägg i kylskåp i en lufttät burk för att hålla den fräsch. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylen. Håll köttet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser köttet, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att undvika fukt och kondens.