Griskött, rå

100 g gris kött rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

155,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
8,7 g / 100 g
Protein
19,2 g / 100 g
  • Fett 8,7 g
    • varav mättat fett 3,7 g
    • varav enkelomättat fett 3,6 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Protein 19,2 g
Rik på
Tiamin (B1)
72% DRI
Rik på
Niacin (B3)
42% DRI
Rik på
Vitamin B6
34% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttet tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Strimla köttet och använd i en wok tillsammans med paprika, lök och sojasås.
  • Grilla eller stek köttet och servera varmt med potatisgratäng och rödvinssås.
  • Toppa en pizza med skivor av grillat gris kött, champinjoner och mozzarella.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rått gris kött i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll det borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst kött inom rimlig tid för bästa resultat.