Kokt griskött (med salt)

100 g gris kött kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och jod.

182,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
10,2 g / 100 g
Protein
22,6 g / 100 g
  • Fett 10,2 g
    • varav mättat fett 4,4 g
    • varav enkelomättat fett 4,2 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Protein 22,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
49% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttet tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Strimla köttet och använd som fyllning i tacos tillsammans med salsa och avokado.
  • Servera varmt, skivat, tillsammans med potatismos och brunsås för en klassisk middag.
  • Toppa en pasta med skivor av köttet, grädde, svamp och persilja för en smakrik rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt gris kött m. salt i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll köttet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färskt kött när det är möjligt.