Rå bogbladsstek av gris

100 g gris bogbladsstek rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium.

137,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
7,0 g / 100 g
Protein
18,5 g / 100 g
  • Fett 7,0 g
    • varav mättat fett 3,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,9 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Protein 18,5 g
Rik på
Tiamin (B1)
84% DRI
Rik på
Niacin (B3)
38% DRI
Rik på
Vitamin B6
37% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bogbladssteken tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Grilla eller stek köttet och servera det varmt med en sås av gräddfil, dill och citron.
  • Hacka bogbladssteken i tärningar och använd i en smakrik gryta med lök, morötter och potatis.
  • Toppa en sallad med strimlad bogbladsstek, avokado, tomater och en vinägrett.
  • Servera kallskuren bogbladsstek på ett buffébord tillsammans med olika sorters senap och bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gris bogbladsstek i kylskåp, antingen i sitt skal eller inslagen i plastfolie för att hålla den fräsch. Håll köttet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Om du fryser in bogbladssteken kan texturen påverkas negativt, så se till att förpacka den väl i en lufttät behållare för bästa resultat.