Grillkorv med ost

100 g grillkorv, ost, köttig består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och selen; och en bra källa till kalium, kalcium och jod, men innehåller mycket mättat fett.

226,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,0 g / 100 g
Fett
19,1 g / 100 g
Protein
12,9 g / 100 g
  • Fett 19,1 g
    • varav mättat fett 7,8 g
    • varav enkelomättat fett 7,8 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 1,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 12,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
35% DRI
Rik på
Vitamin B12
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,0 g
Socker totalt
1,0 g
– varav glukos
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grillkorven och grilla den tills den får en fin yta.
  • Servera varm i ett bröd med senap, ketchup och hackad lök för en klassisk korv med bröd.
  • Toppa grillkorven med riven ost och låt smälta för extra smak.
  • Hacka grillkorven i strimlor och blanda i en pastasallad med grönsaker och pesto.
  • Halvera korven och stek den i panna för att få en krispig yta, perfekt som tillbehör till potatis eller ris.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grillkorven i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att förhindra luktupptag från andra livsmedel. Håll korven borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.