Grillkorv (köttig, medelvärde av industriella produkter)

100 g grillkorv, köttig, medelvärde av industriella produkter består av mycket kalorier; är rik på protein och selen; och en bra källa till kalium, fosfor, jod och krom, men innehåller mycket mättat fett.

251,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
22,0 g / 100 g
Protein
13,1 g / 100 g
  • Fett 22,0 g
    • varav mättat fett 8,3 g
    • varav enkelomättat fett 10,1 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 13,1 g
  • Fibrer 0,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
37% DRI
Rik på
Vitamin B12
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,8 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,0 g
– varav glukos
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grillkorven och grilla den tills den får en fin yta. Servera varm i bröd med senap och ketchup.
  • Hacka grillkorven i bitar och blanda den i en pastasallad med grönsaker, olivolja och örter som basilika eller oregano.
  • Strimla grillkorven och använd den som fyllning i en omelett tillsammans med lök och paprika.
  • Halvera korvarna och stek dem i panna. Servera dem med potatismos och lingonsylt för en klassisk måltid.
  • Toppa en pizza med skivor av grillkorv, tomatsås, ost och färska champinjoner innan du gräddar den i ugnen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grillkorven i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll korven borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök.

Låt grillkorven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet för att förhindra kondens. Håll korven på torra ytor för att undvika fukt.

Frysning är möjligt, men var medveten om att det kan påverka texturen negativt. Om du fryser korven, se till att packa den ordentligt för att undvika frysskador.