Hemgjord chorizo-grillkorv

100 g grillkorv, chorizo, hemgjord består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och krom, men innehåller mycket salt och mättat fett.

245,8 kcal
100 g
Kolhydrater
1,2 g / 100 g
Fett
19,0 g / 100 g
Protein
17,7 g / 100 g
  • Fett 19,0 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 8,0 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 1,2 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 17,7 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
51% DRI
Rik på
Vitamin B12
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,2 g
Socker totalt
0,8 g
Stärkelse
0,4 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,5 g
– varav sackaros
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grillkorven och grilla den för en rökig smak. Servera med senap och ketchup.
  • Hacka chorizon i strimlor och blanda i en pastarätt tillsammans med tomatsås och parmesan.
  • Toppa en pizza med skivor av grillkorv, lök och paprika för extra smak.
  • Servera varm chorizo i ett bröd med majonnäs, sallad och picklad rödlök för en läcker macka.
  • Blanda tärnad grillkorv i en potatissallad med gräslök, dijonsenap och crème fraîche för en smakrik rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grillkorven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk korv när det är möjligt.