Rökt gåsleverpastej (konserv)

100 g gåsleverpastej konserv. rökt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, selen och protein; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

454,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,6 g / 100 g
Fett
44,0 g / 100 g
Protein
11,4 g / 100 g
  • Fett 44,0 g
    • varav mättat fett 16,2 g
    • varav enkelomättat fett 19,2 g
    • varav fleromättat fett 6,5 g
  • Kolhydrater 4,6 g
  • Protein 11,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gåsleverpastejen tunt och servera på knäckebröd eller baguette för en lyxig macka.
  • Toppa med finhackad gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera kall som del av en plocktallrik tillsammans med inlagda grönsaker och ost.
  • Hacka pastejen och blanda med majonnäs för en krämig röra, perfekt till smörgåsar eller wraps.
  • Använd som fyllning i en sallad med äppelbitar, valnötter och en lätt vinaigrette.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad gåsleverpastej i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll burken väl stängd för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om pastejen är oöppnad, kan den förvaras i ett svalt och mörkt kallskafferi. Låt alltid pastejen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att frysa pastejen, då frysning kan påverka texturen negativt och göra den grynig.