Stekt panerad fläskkotlett

100 g fläskkotlett panerad stekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

265,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,7 g / 100 g
Fett
18,0 g / 100 g
Protein
19,2 g / 100 g
  • Fett 18,0 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 8,5 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 6,7 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 19,2 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
54% DRI
Rik på
Jod
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,7 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
0,7 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fläskkotletten i tunna bitar och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Toppa en sallad med skivor av stekt fläskkotlett, avokado och en dressing av olivolja och citron.
  • Servera fläskkotletten varm tillsammans med potatismos och lingonsylt för en klassisk måltid.
  • Hacka fläskkotletten i strimlor och lägg i en ramen med grönsaker och sojasås.
  • Gör en smakrik wrap med skivor av fläskkotlett, grönsallad, tomat och majonnäs.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt fläskkotlett panerad i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kotletten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kyl. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser, se till att packa den väl för att undvika frostskador.