Ugnsstekt färsruta (med fetaost)

100 g färsruta m. fetaost ugnsstekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och zink; och en bra källa till kalium, kalcium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

218,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,5 g / 100 g
Fett
14,5 g / 100 g
Protein
20,5 g / 100 g
  • Fett 14,5 g
    • varav mättat fett 7,2 g
    • varav enkelomättat fett 5,5 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 1,5 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 20,5 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Zink
43% DRI
Rik på
Vitamin B12
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,5 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
0,3 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva färsrutan och servera den varm som huvudrätt med en fräsch sallad.
  • Toppa med gräslök och en klick majonnäs för extra smak.
  • Hacka färsrutan i bitar och använd den i en matig bowl med quinoa, avokado och tomater.
  • Halvera färsrutan och lägg den på ett bröd tillsammans med senap och inlagd gurka för en smakrik macka.
  • Strimla färsrutan och blanda den i en pasta med olivolja, vitlök och färska örter som basilika eller oregano.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsrutan i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid färsrutan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik det om möjligt.