Stekt färs (med salt)

100 g färs stekt m. salt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och niacin; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

226,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
15,2 g / 100 g
Protein
22,5 g / 100 g
  • Fett 15,2 g
    • varav mättat fett 6,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,8 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Protein 22,5 g
Rik på
Protein
Rik på
Zink
53% DRI
Rik på
Vitamin B12
52% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva färsen och servera den varm i en tortilla med salsa och avokado.
  • Toppa en sallad med strimlad färs, fetaost, oliver och en dressing av olivolja och citron.
  • Forma färsen till biffar och grilla dem för en smakrik hamburgare med senap och ketchup.
  • Hacka färsen och använd den som fyllning i tacos tillsammans med grönsaker och guacamole.
  • Servera färsen kall i en wrap med grönsaker, hummus och örter för en fräsch lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt färs i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt alltid färsen svalna snabbt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsen inom kort tid efter tillagning om du fryser in den.