Stekt blodkorv (8 % fett)

100 g blodpudding blodkorv stekt fett 8% består av mycket kalorier; är rik på järn och protein; och en bra källa till fosfor och zink.

208,0 kcal
100 g
Kolhydrater
17,8 g / 100 g
Fett
9,3 g / 100 g
Protein
12,4 g / 100 g
  • Fett 9,3 g
    • varav mättat fett 4,0 g
    • varav enkelomättat fett 3,7 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 17,8 g
    • varav sockerarter 12,0 g
  • Protein 12,4 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Fosfor
14% DRI
Rik på
Zink
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,8 g
Socker totalt
12,0 g
Kostfiber
2,1 g
– varav sackaros
7,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blodpuddingen i tunna skivor och stek dem gyllenbruna för en smakrik frukost.
  • Servera varm blodpudding med lingonsylt och gräddfil för en klassisk svensk måltid.
  • Toppa blodpuddingen med hackad gräslök eller dill för extra smak.
  • Strimla blodpudding och använd den i en sallad med rödbetor och fetaost.
  • Halvera blodpuddingen och lägg den på en macka med senap och kaviar för en god smörgås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blodpuddingen i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid blodpuddingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk eller kylskåpsförvarad blodpudding när det är möjligt.