Stekt blodkorv (13 % fett)

100 g blodpudding blodkorv stekt fett 13% består av mycket kalorier; är rik på järn och protein; och en bra källa till fosfor, fibrer, zink och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

261,0 kcal
100 g
Kolhydrater
20,5 g / 100 g
Fett
14,4 g / 100 g
Protein
11,3 g / 100 g
  • Fett 14,4 g
    • varav mättat fett 5,7 g
    • varav enkelomättat fett 6,6 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 20,5 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 11,3 g
  • Fibrer 2,4 g
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI
Rik på
Zink
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
20,5 g
Socker totalt
11,2 g
Kostfiber
2,4 g
– varav sackaros
7,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blodpuddingen i tunna skivor och stek dem gyllenbruna för en krispig yta.
  • Servera varm som en del av en klassisk frukost med lingonsylt och grädde.
  • Toppa med färsk gräslök eller dill för extra smak.
  • Hacka blodpuddingen och blanda den i en sallad med rödbetor och fetaost.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med sallad, tomat och senap.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blodpuddingen i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid blodpuddingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre kylskåpet för kortare förvaring.