Blodpudding (19 % fett)

100 g blodpudding blodkorv fett 19% består av mycket kalorier; är rik på järn och protein; och en bra källa till kalium, fosfor, zink och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

301,0 kcal
100 g
Kolhydrater
21,0 g / 100 g
Fett
19,0 g / 100 g
Protein
10,6 g / 100 g
  • Fett 19,0 g
    • varav mättat fett 9,4 g
    • varav enkelomättat fett 7,4 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 21,0 g
    • varav sockerarter 12,4 g
  • Protein 10,6 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
21,0 g
Socker totalt
12,4 g
Kostfiber
2,3 g
– varav sackaros
8,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blodpuddingen i tunna skivor och stek dem gyllenbruna för en smakrik frukost.
  • Servera blodpudding varm med lingonsylt och gräddfil för en klassisk kombination.
  • Hacka blodpudding i små bitar och blanda i en sallad med rödlök, äpple och valnötter.
  • Toppa en smörgås med skivor av blodpudding, senap och inlagd gurka för en god macka.
  • Gör en varm bowl med blodpudding, potatis, lök och grönsaker som ett mättande middagstillbehör.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blodpuddingen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid blodpuddingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.