Baconfilé (18 g fett)

100 g bacon, filé, fett 18 g består av mycket kalorier; är rik på protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium, fosfor och krom, men innehåller mycket salt och mättat fett.

226,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
18,0 g / 100 g
Protein
16,0 g / 100 g
  • Fett 18,0 g
    • varav mättat fett 6,1 g
    • varav enkelomättat fett 8,0 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 16,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
65% DRI
Rik på
Niacin (B3)
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g
– varav glukos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva baconet tunt och stek det krispigt för att toppa en sallad eller en bowl.
  • Servera baconet varmt som pålägg på mackor med exempelvis senap och grönsaker.
  • Hacka baconet i små bitar och blanda i pastarätter för extra smak.
  • Halvera baconet och grilla det för en smakrik tillbehör till hamburgare.
  • Strimla baconet och använd det som fyllning i omeletter eller quiche.

Förvaring & hållbarhet

Förvara baconet i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt baconet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, se till att använda en lufttät förpackning.