Mjölblandning (vete, korn, råg, havre)

100 g mjölblandning vete korn råg havre består av mycket kalorier; är rik på fosfor och fullkorn; och en bra källa till kalium, magnesium, folat och protein.

346,0 kcal
100 g
Kolhydrater
68,4 g / 100 g
Fett
2,2 g / 100 g
Protein
8,7 g / 100 g
  • Fett 2,2 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 68,4 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 8,7 g
  • Fibrer 7,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
25% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,4 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
7,1 g
– varav sackaros
0,4 g
Fullkorn
37,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd med mjölblandningen för en mättande smörgås.
  • Blanda mjölblandningen i pannkakssmet för att ge extra smak och textur.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av rostat bröd med mjölblandningen.
  • Servera som bas i en bowl tillsammans med grönsaker och protein, som kyckling eller bönor.
  • Använd mjölblandningen i bakverk som muffins eller bröd för att öka fiberinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölblandningen i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Håll burken på en sval och mörk plats, helst i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukter. Efter tillagning, låt maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så använd färska ingredienser när det är möjligt.