Rågmakaroner

100 g makaroner, rågmakaroner består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, protein och fibrer; och en bra källa till kalium och folat.

358,6 kcal
100 g
Kolhydrater
67,0 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 67,0 g
    • varav sockerarter 3,3 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
48% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
67,0 g
Socker totalt
3,3 g
Stärkelse
63,7 g
Kostfiber
6,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka makaronerna i saltat vatten tills de är al dente. Tiden varierar beroende på typ och märke.
  • Servera makaronerna varma med en sås, som tomatsås eller ostsås, för en klassisk rätt.
  • Toppa med färska örter som basilika eller persilja för extra smak.
  • Skiva och blanda makaronerna i en kall pastasallad med grönsaker, olivolja och citronjuice.
  • Använd makaronerna som bas i en gratäng tillsammans med ost och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokta makaroner i en lufttät behållare i kylskåpet för att hålla dem fräscha. Låt dem svalna snabbt innan du stänger locket. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser makaronerna, tänk på att texturen kan förändras när de tinas. För oöppnad förpackning av rågmakaroner, placera den i ett torrt och svalt kallskafferi.