Frukostflingor granola (med frukt och nötter)

100 g frukostflingor granola m. frukt nötter består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, fullkorn och fibrer; och en bra källa till folat.

436,0 kcal
100 g
Kolhydrater
46,0 g / 100 g
Fett
19,5 g / 100 g
Protein
11,4 g / 100 g
  • Fett 19,5 g
    • varav mättat fett 1,8 g
    • varav enkelomättat fett 10,6 g
    • varav fleromättat fett 6,1 g
  • Kolhydrater 46,0 g
    • varav sockerarter 10,1 g
  • Protein 11,4 g
  • Fibrer 16,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
53% DRI
Rik på
Fosfor
47% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
46,0 g
Socker totalt
10,1 g
Kostfiber
16,2 g
– varav sackaros
1,6 g
Fullkorn
61,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bananer eller lägg till bär för att toppa frukostflingorna.
  • Servera med mjölk, yoghurt eller växtbaserade alternativ för en krämig konsistens.
  • Strö över kanel eller vaniljpulver för extra smak.
  • Blanda flingorna i en smoothie bowl tillsammans med frukt och nötter.
  • Använd som topping på havregrynsgröt för att ge textur och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara frukostflingorna i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Håll dem i kylskåpet om du har öppnat förpackningen. Låt flingorna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.