Wienerbröd (med vaniljkräm, sylt och florsocker)

100 g wienerbröd m. vaniljkräm sylt florsocker består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin E; och en bra källa till fosfor, folat, protein och selen, men innehåller mycket mättat fett.

456,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,4 g / 100 g
Fett
27,3 g / 100 g
Protein
6,4 g / 100 g
  • Fett 27,3 g
    • varav mättat fett 12,3 g
    • varav enkelomättat fett 10,6 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 45,4 g
    • varav sockerarter 13,3 g
  • Protein 6,4 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
39% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,4 g
Socker totalt
13,3 g
Kostfiber
2,2 g
– varav sackaros
7,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva wienerbrödet och servera det som en del av en fikastund.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig dessert.
  • Servera rumstempererat för att få fram smakerna bäst.
  • Fyll med kaviar och gräslök för en smakrik macka.
  • Använd som bas i en dessertbowl med vaniljsås och frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara wienerbrödet i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll det i kylskåp om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i burken för att undvika kondens. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.