Vit choklad

100 g vit choklad består av mycket kalorier; är rik på kalcium och fosfor; och en bra källa till kalium, vitamin A, jod och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

585,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,4 g / 100 g
Fett
39,3 g / 100 g
Protein
6,0 g / 100 g
  • Fett 39,3 g
    • varav mättat fett 24,1 g
    • varav enkelomättat fett 11,8 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 52,4 g
    • varav sockerarter 51,8 g
  • Protein 6,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Riboflavin (B2)
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,4 g
Socker totalt
51,8 g
– varav sackaros
41,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skär vit choklad i små bitar och använd som topping på glass eller dessert.
  • Smält vit choklad och doppa frukt som jordgubbar eller bananer för en lyxig treat.
  • Hacka vit choklad och blanda i muffins- eller kakdegen för extra sötma.
  • Servera vit choklad i rumstemperatur som en del av en ostbricka med nötter.
  • Toppa en varm kopp choklad med riven vit choklad för en festlig känsla.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vit choklad i ett svalt och torrt kallskafferi, helst i sin originalförpackning. Om den är öppnad, lägg den i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Efter tillagning, låt eventuell smält choklad svalna snabbt innan du placerar den i kylskåp. Undvik att frysa vit choklad, då detta kan påverka dess textur negativt.