Toscaglasyr

100 g toscaglasyr består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor och magnesium; och en bra källa till vitamin A, kalcium och folat, men innehåller mycket mättat fett och socker.

530,0 kcal
100 g
Kolhydrater
30,4 g / 100 g
Fett
40,6 g / 100 g
Protein
8,9 g / 100 g
  • Fett 40,6 g
    • varav mättat fett 10,0 g
    • varav enkelomättat fett 23,1 g
    • varav fleromättat fett 5,7 g
  • Kolhydrater 30,4 g
    • varav sockerarter 27,0 g
  • Protein 8,9 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
84% DRI
Rik på
Fosfor
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
30,4 g
Socker totalt
27,0 g
Kostfiber
6,0 g
– varav sackaros
18,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva toscaglasyr i tunna bitar och servera på en tårta eller bakelse för en söt topping.
  • Toppa en vaniljglass med smält toscaglasyr för en lyxig dessert.
  • Sprid ett lager av toscaglasyr på kex eller småkakor för extra smak och textur.
  • Servera toscaglasyr som en del av en dessertbuffé tillsammans med färsk frukt och grädde.
  • Använd toscaglasyr som fyllning i bakverk, exempelvis i muffins eller bullar, för att ge en extra dimension av smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara toscaglasyr i en lufttät burk för att undvika att den tar åt sig lukt från andra livsmedel. Håll den i kylskåp för att bevara smaken och konsistensen. Låt alltid glasyren svalna helt innan du stänger burken, så minskar du risken för kondens. Undvik att frysa toscaglasyr, då kan texturen påverkas negativt vid upptining. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara dess egna aromer.