Toscabit (med mazarinmassa, mandel och choklad)

100 g toscabit m. mazarinmassa mandel choklad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor och vitamin E; och en bra källa till kalium, magnesium och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

487,0 kcal
100 g
Kolhydrater
42,6 g / 100 g
Fett
31,4 g / 100 g
Protein
6,6 g / 100 g
  • Fett 31,4 g
    • varav mättat fett 13,5 g
    • varav enkelomättat fett 12,6 g
    • varav fleromättat fett 3,8 g
  • Kolhydrater 42,6 g
    • varav sockerarter 31,6 g
  • Protein 6,6 g
  • Fibrer 4,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
57% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
42,6 g
Socker totalt
31,6 g
Kostfiber
4,8 g
– varav sackaros
28,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mazarinmassan i tunna skivor och servera på en tårta eller som dessert.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig efterrätt.
  • Hacka och blanda i en chokladfondue för extra smak och textur.
  • Servera kall som ett inslag i en ostbricka tillsammans med nötter och frukt.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis kanelbullar eller croissanter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara toscabit mazarinmassa i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll burken i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Låt massan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukt. Frysning är möjligt, men var medveten om att detta kan påverka texturen negativt. Håll alltid torra ytor för att undvika kondens.