Gräddad kanelbulle av sött vetebröd (kyld eller butiksbakad)

100 g sött vetebröd kanelbulle gräddad kylvara frysvara el. butiksbakad består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, vitamin A, folat, protein, fibrer och vitamin E.

345,0 kcal
100 g
Kolhydrater
51,7 g / 100 g
Fett
11,3 g / 100 g
Protein
6,7 g / 100 g
  • Fett 11,3 g
    • varav mättat fett 3,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,7 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 51,7 g
    • varav sockerarter 18,5 g
  • Protein 6,7 g
  • Fibrer 4,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin E
13% DRI
Rik på
Fosfor
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
51,7 g
Socker totalt
18,5 g
Kostfiber
4,1 g
– varav sackaros
8,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kanelbullen i tunna bitar och servera som en del av en fika.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig dessert.
  • Servera rumstempererad med ett lager av smör eller cream cheese.
  • Hacka kanelbullen i bitar och blanda i en fruktsallad för extra sötma.
  • Strö över lite kanel och socker innan du värmer den för att förstärka smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kanelbullarna i en lufttät burk för att hålla dem fräscha. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har skivat brödet, låt det svalna helt innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytorna torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så om möjligt, njut av dem färska eller tinas försiktigt innan servering.