Sött vetebröd (med bakpulver)

100 g sött vetebröd bakpulver består av mycket kalorier; är rik på fosfor och kalcium; och en bra källa till vitamin A, selen, protein och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

315,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,6 g / 100 g
Fett
11,9 g / 100 g
Protein
5,5 g / 100 g
  • Fett 11,9 g
    • varav mättat fett 5,7 g
    • varav enkelomättat fett 3,7 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 45,6 g
    • varav sockerarter 13,1 g
  • Protein 5,5 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Fosfor
47% DRI
Rik på
Kalcium
28% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,6 g
Socker totalt
13,1 g
Kostfiber
1,6 g
– varav sackaros
11,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva det söta vetebrödet och servera med smör och sylt för en klassisk frukost.
  • Toppa med färskost och bär för en fräsch och god macka.
  • Strimla brödet och använd i en sallad tillsammans med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Halvera brödet och fyll med skinka, ost och senap för en smakrik smörgås.
  • Servera rumstempererat som tillbehör till soppor eller grytor för extra mättnad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara det söta vetebrödet i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll det på en torr plats, helst i kylskåp, för att undvika mögel. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i burken efter tillagning. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att minimera fukt.