Sött vetebröd

100 g sött vetebröd består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, folat, protein, fibrer och niacin.

356,0 kcal
100 g
Kolhydrater
54,4 g / 100 g
Fett
10,9 g / 100 g
Protein
8,2 g / 100 g
  • Fett 10,9 g
    • varav mättat fett 5,0 g
    • varav enkelomättat fett 3,9 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 54,4 g
    • varav sockerarter 16,5 g
  • Protein 8,2 g
  • Fibrer 2,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Niacin (B3)
16% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
54,4 g
Socker totalt
16,5 g
Kostfiber
2,8 g
– varav sackaros
6,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vetebrödet tunt och servera det som smörgås med pålägg som ost, skinka eller kaviar.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera brödet varmt, gärna lätt rostat, för en krispig yta.
  • Hacka brödet i bitar och använd det i en sallad eller som croutonger i en soppa.
  • Fyll brödet med söta pålägg som sylt eller nutella för en läcker dessertvariant.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sött vetebröd i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll brödet i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då brödet lätt kan ta upp dessa lukter. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll ytor torra för att undvika mögel. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna fryst bröd inom kort tid efter upptining för bästa smakupplevelse.