Chokladvåffla med toffeefyllning och mjölkchoklad (Fazer)

100 g sötsak, suffeli chokladvåffla, våffla, toffeefyllning och mjölkchoklad, fazer består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, jod, protein och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett och socker.

507,9 kcal
100 g
Kolhydrater
59,9 g / 100 g
Fett
27,0 g / 100 g
Protein
5,6 g / 100 g
  • Fett 27,0 g
    • varav mättat fett 20,0 g
    • varav enkelomättat fett 4,7 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 59,9 g
    • varav sockerarter 48,0 g
  • Protein 5,6 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,9 g
Socker totalt
48,0 g
Stärkelse
10,1 g
Kostfiber
1,4 g
– varav glukos
0,5 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
42,6 g
– varav maltos
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva våfflan i trekanter och servera som en del av en desserttallrik.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig efterrätt.
  • Servera som ett sött tillbehör till kaffe eller te vid fikastunden.
  • Hacka våfflan i mindre bitar och använd som topping på glass eller yoghurt.
  • Fyll med krossade nötter och en skvätt honung för extra smak och textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara våfflorna i en lufttät burk för att undvika att de blir mjuka. Håll dem i kylskåp om de är öppnade. Låt dem svalna helt innan du lägger dem i burken för att förhindra kondens. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukter. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krispiga känslan.