Salmiakpastill

100 g sötsak, salmiakpastill består av mycket kalorier; är rik på fibrer, krom och koppar; och en bra källa till jod och järn, men innehåller mycket socker.

296,4 kcal
100 g
Kolhydrater
63,0 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,1 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 63,0 g
    • varav sockerarter 33,0 g
  • Protein 0,1 g
  • Fibrer 20,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
13% DRI
Rik på
Jod
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,0 g
Socker totalt
33,0 g
Stärkelse
30,0 g
Kostfiber
20,0 g
– varav sackaros
33,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva salmiakpastillerna i mindre bitar för att enkelt kunna dela med andra.
  • Servera dem som en söt avslutning på en middag eller som snacks vid fikastunden.
  • Toppa en glass eller yoghurt med hackade salmiakpastiller för extra smak.
  • Inkludera dem i en godisskål tillsammans med andra sötsaker för variation.
  • Använd salmiakpastillerna som smaksättning i bakverk, exempelvis muffins eller kakor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara salmiakpastillerna i en lufttät burk för att bevara smaken och texturen. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i ett svalt och torrt kallskafferi. Om du har öppnat förpackningen, se till att stänga den ordentligt efter användning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka pastillernas konsistens negativt.