Småkakor (utan socker)

100 g småkakor u. socker består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin D; och en bra källa till fosfor, protein, niacin och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

546,0 kcal
100 g
Kolhydrater
54,6 g / 100 g
Fett
33,0 g / 100 g
Protein
7,0 g / 100 g
  • Fett 33,0 g
    • varav mättat fett 11,8 g
    • varav enkelomättat fett 14,0 g
    • varav fleromättat fett 5,8 g
  • Kolhydrater 54,6 g
    • varav sockerarter 1,6 g
  • Protein 7,0 g
  • Fibrer 2,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
54,6 g
Socker totalt
1,6 g
Kostfiber
2,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva småkakorna och servera dem som ett gott tillbehör till kaffe eller te.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig dessert.
  • Hacka småkakorna och strö över glass eller yoghurt för extra crunch.
  • Servera dem rumstempererade på en picknick med ost och frukt.
  • Smaksätt med kanel eller kardemumma för en extra dimension av smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara småkakor i en lufttät burk för att bevara deras krispighet. Håll dem i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Låt kakorna svalna helt innan du lägger dem i burken för att undvika kondens. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla deras ursprungliga konsistens.