Semla, vetebulle fylld (med mandelmassa, vispad grädde, hemlagad)

100 g semla vetebulle fylld m. mandelmassa vispad grädde hemlagad består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, vitamin A, folat, jod och protein, men innehåller mycket mättat fett.

296,0 kcal
100 g
Kolhydrater
38,0 g / 100 g
Fett
12,9 g / 100 g
Protein
6,1 g / 100 g
  • Fett 12,9 g
    • varav mättat fett 6,0 g
    • varav enkelomättat fett 4,4 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 38,0 g
    • varav sockerarter 10,7 g
  • Protein 6,1 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Vitamin E
17% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Folat
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
38,0 g
Socker totalt
10,7 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
8,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva semlan och servera den med ett generöst lager vispad grädde.
  • Toppa med riven mandelmassa för extra smak och textur.
  • Servera kall som en del av en dessertbuffé eller vid fikastunder.
  • Halvera semlan och fyll den med sylt eller bär för en fräsch twist.
  • Använd som bas i en lyxig dessertskål med chokladsås och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara semlan i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid semlan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att frysa semlan, då kan texturen påverkas negativt. Se till att hålla ytor torra för att undvika kondens som kan göra den mjuk.