Prinsesstårta (med grädde, vaniljkräm, hallonsylt och marsipan)

100 g prinsesstårta m. grädde vaniljkräm hallonsylt marsipan består av mycket kalorier; är rik på riboflavin; och en bra källa till vitamin A, fosfor, protein, vitamin E och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett och socker.

295,0 kcal
100 g
Kolhydrater
37,3 g / 100 g
Fett
13,8 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 13,8 g
    • varav mättat fett 6,8 g
    • varav enkelomättat fett 4,9 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 37,3 g
    • varav sockerarter 26,3 g
  • Protein 4,3 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Riboflavin (B2)
23% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
37,3 g
Socker totalt
26,3 g
Kostfiber
2,1 g
– varav sackaros
21,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva prinsesstårtan i portionsbitar för enkel servering.
  • Servera den kall som dessert efter en festmåltid.
  • Toppa med färska bär, som hallon eller jordgubbar, för extra smak.
  • Komplettera med en klick vispad grädde eller vaniljsås för en lyxigare upplevelse.
  • Använd tårtan som fyllning i en tårta eller som del av en dessertbuffé.

Förvaring & hållbarhet

Förvara prinsesstårtan i kylskåp för att bevara smaken och konsistensen. Håll den i sin originalförpackning eller lägg den i en lufttät burk för att skydda mot luktupptag från andra livsmedel. Låt tårtan svalna helt innan du täcker över den efter tillagning. Undvik att frysa tårtan, då kan texturen påverkas negativt och bli grynig.

Håll tårtan borta från starkt doftande varor, som lök eller fisk, för att undvika att smaken påverkas. Kontrollera alltid att ytorna är torra innan du förvarar tårtan, för att motverka fukt och kondens.