Potatisbakelse (med vaniljkräm, smörkräm och marsipan)

100 g potatisbakelse m. vaniljkräm smörkräm marsipan består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till fosfor, vitamin A, magnesium, protein och fibrer, men innehåller mycket socker och mättat fett.

405,0 kcal
100 g
Kolhydrater
56,8 g / 100 g
Fett
16,8 g / 100 g
Protein
4,8 g / 100 g
  • Fett 16,8 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 7,2 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 56,8 g
    • varav sockerarter 46,1 g
  • Protein 4,8 g
  • Fibrer 2,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin E
26% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
56,8 g
Socker totalt
46,1 g
Kostfiber
2,9 g
– varav sackaros
40,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatisbakelsen i tunna bitar för en elegant presentation.
  • Servera den kall som en del av en dessertbuffé eller vid fikastunder.
  • Toppa med vispad grädde eller färska bär för extra smak och färg.
  • Strö över lite riven choklad eller nötter för textur och smakvariation.
  • Använd som fyllning i tårtor eller bakverk för att ge en söt och krämig dimension.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatisbakelsen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt bakelsen svalna helt innan du täcker den för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt. Håll alltid ytor torra för att förlänga hållbarheten.