Petit-choux (utan fyllning)

100 g petit-choux u. fyllning består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till vitamin A, fosfor, jod, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett.

201,0 kcal
100 g
Kolhydrater
17,9 g / 100 g
Fett
11,7 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 11,7 g
    • varav mättat fett 5,1 g
    • varav enkelomättat fett 3,9 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 17,9 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Vitamin E
21% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
18% DRI
Rik på
Vitamin B12
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,9 g
Socker totalt
0,5 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva petit-choux och fyll med gräddfyllning eller vaniljkräm för en klassisk dessert.
  • Servera kall som en del av en buffé eller på en desserttallrik.
  • Toppa med färska bär, chokladsås eller pudrad socker för extra smak.
  • Fyll med salta ingredienser som lax, färskost eller örter för en spännande förrätt.
  • Använd som bas i en liten munsbit vid festliga tillfällen eller vid picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara petit-choux i en lufttät burk i kylskåp för att behålla fräschören. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt petit-choux svalna helt innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att bevara texturen. Frysning kan påverka konsistensen, så undvik att frysa om det är möjligt.