Pepparkaksdeg (kyld)

100 g pepparkaksdeg kylvara består av mycket kalorier, och är en bra källa till protein, fibrer och vitamin E, men innehåller mycket socker och mättat fett.

383,0 kcal
100 g
Kolhydrater
58,8 g / 100 g
Fett
13,4 g / 100 g
Protein
4,6 g / 100 g
  • Fett 13,4 g
    • varav mättat fett 5,9 g
    • varav enkelomättat fett 5,2 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 58,8 g
    • varav sockerarter 27,8 g
  • Protein 4,6 g
  • Fibrer 3,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin E
12% DRI
Rik på
Fosfor
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
58,8 g
Socker totalt
27,8 g
Kostfiber
3,7 g
– varav sackaros
22,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pepparkaksdegen i tunna skivor och grilla dem för en krispig yta.
  • Forma degen till små kulor och grädda dem som kakor till fikastunden.
  • Toppa med glasyr eller smält choklad för extra smak och dekoration.
  • Servera pepparkakorna med vispad grädde eller vaniljglass för en läcker dessert.
  • Använd degen som bas i en pajbotten och fyll med äpple eller kanel för en spännande variant.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pepparkaksdegen i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll degen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt degen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor vid hantering för att undvika klibbighet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk deg för bästa resultat.