Pepparkaka (utan socker)

100 g pepparkaka u. socker består av mycket kalorier; är rik på niacin och vitamin D; och en bra källa till vitamin A, fosfor, protein och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

504,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,2 g / 100 g
Fett
24,0 g / 100 g
Protein
8,0 g / 100 g
  • Fett 24,0 g
    • varav mättat fett 9,9 g
    • varav enkelomättat fett 10,4 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 63,2 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 8,0 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Niacin (B3)
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,2 g
Socker totalt
3,0 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pepparkakan i tunna bitar och servera som tilltugg med ost, exempelvis brie eller blåmögelost.
  • Toppa en bit pepparkaka med kaviar och en klick gräddfil för en smakrik munsbit.
  • Hacka pepparkakan i små bitar och blanda i en sallad för att ge en söt och kryddig touch.
  • Servera pepparkakan som dessert tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.
  • Använd pepparkakan som bas i en dessertbowl med frukt, nötter och yoghurt för en härlig kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pepparkakan i en lufttät burk för att bevara dess smak och konsistens. Håll burken på en torr plats, gärna i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid pepparkakan svalna helt innan du lägger den i burken efter tillagning. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.