Napoleonbakelse (med grädde, vaniljkräm, hallonsylt och glasyr)

100 g napoleonbakelse m. grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och riboflavin; och en bra källa till fosfor och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

349,0 kcal
100 g
Kolhydrater
37,2 g / 100 g
Fett
20,6 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 20,6 g
    • varav mättat fett 11,1 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 37,2 g
    • varav sockerarter 15,2 g
  • Protein 3,2 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
32% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
37,2 g
Socker totalt
15,2 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
10,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva napoleonbakelsen i portionsbitar för enkel servering.
  • Servera kall som en del av en dessertbuffé eller vid fikastunden.
  • Toppa med färska bär, som hallon eller jordgubbar, för extra smak och färg.
  • Smaksätt med ett lätt pudrat socker eller chokladspån för en festlig touch.
  • Komplettera med vispad grädde eller vaniljglass för en lyxigare upplevelse.

Förvaring & hållbarhet

Förvara napoleonbakelsen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt bakelsen svalna helt innan du täcker den efter tillagning. Undvik fuktiga ytor som kan påverka konsistensen negativt. Frysning rekommenderas inte, då det kan förändra texturen och smaken.