Munk fylld med äppelmos och vaniljkräm

100 g munk fylld m. äppelmos vaniljkräm består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till folat, protein, selen, vitamin E och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

313,0 kcal
100 g
Kolhydrater
41,4 g / 100 g
Fett
13,2 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 13,2 g
    • varav mättat fett 5,6 g
    • varav enkelomättat fett 5,5 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 41,4 g
    • varav sockerarter 14,5 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Fosfor
22% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
17% DRI
Rik på
Folat
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
41,4 g
Socker totalt
14,5 g
Kostfiber
1,8 g
– varav sackaros
7,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva munkarna och servera dem varma som en del av en dessertbuffé.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig efterrätt.
  • Servera dem som snacks vid fikastunder, gärna med kaffe eller te.
  • Halvera munkarna och fyll dem med kanel eller chokladkräm för extra smak.
  • Använd dem i en bowl med glass och frukt för en festlig dessert.

Förvaring & hållbarhet

Förvara munkarna i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll dem i kylskåp om du inte äter dem inom ett par dagar. Låt dem svalna helt innan du lägger dem i burken för att undvika kondens. Håll munkarna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så det är bäst att njuta av dem färska.