Mjuk rulltårta (med sylt)

100 g mjuk kaka rulltårta m. sylt består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, vitamin A, vitamin E och vitamin D, men innehåller mycket socker och mättat fett.

380,0 kcal
100 g
Kolhydrater
57,4 g / 100 g
Fett
14,9 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 14,9 g
    • varav mättat fett 7,8 g
    • varav enkelomättat fett 4,9 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 57,4 g
    • varav sockerarter 40,2 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin E
19% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
57,4 g
Socker totalt
40,2 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
34,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i tunna bitar för att servera som dessert eller till kaffet.
  • Toppa med vispad grädde eller vaniljsås för en extra lyxig smak.
  • Servera rulltårtan kall, gärna direkt från kylskåpet, för en fräsch upplevelse.
  • Strö över lite florsocker innan servering för en dekorativ touch.
  • Parera med bär som hallon eller blåbär för att balansera sötman.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rulltårtan i en lufttät burk för att behålla fuktigheten. Håll den i kylskåpet för bästa hållbarhet. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukter. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.