Mjuk kaka (med katrinplommon)

100 g mjuk kaka m. katrinplommon består av måttligt med kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till fosfor, kalcium, magnesium, jod och protein.

171,0 kcal
100 g
Kolhydrater
24,2 g / 100 g
Fett
5,2 g / 100 g
Protein
5,4 g / 100 g
  • Fett 5,2 g
    • varav mättat fett 1,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 24,2 g
    • varav sockerarter 20,0 g
  • Protein 5,4 g
  • Fibrer 2,9 g
Rik på
Vitamin E
22% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
24,2 g
Socker totalt
20,0 g
Kostfiber
2,9 g
– varav sackaros
4,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i tunna bitar och servera som ett smakfullt tillbehör till eftermiddagskaffet.
  • Toppa med vispad grädde eller vaniljglass för en lyxig dessert.
  • Strö över lite kanel eller kardemumma för extra smakdimensioner.
  • Servera kakan rumstempererad tillsammans med färska bär för en fräsch kombination.
  • Använd kakan i en dessertskål med yoghurt och nötter för en mättande frukost eller mellanmål.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk kaka med katrinplommon i en lufttät burk för att bevara saftigheten. Håll den i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den borta från starkt doftande livsmedel, eftersom den kan ta upp lukt. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, skär kakan i bitar och packa dem väl. Tänk på att tina kakan långsamt i kylskåp för bästa resultat.