Mjuk fruktkaka

100 g mjuk kaka fruktkaka består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, jod och selen, men innehåller mycket mättat fett och socker.

387,0 kcal
100 g
Kolhydrater
42,9 g / 100 g
Fett
21,2 g / 100 g
Protein
5,0 g / 100 g
  • Fett 21,2 g
    • varav mättat fett 9,3 g
    • varav enkelomättat fett 7,8 g
    • varav fleromättat fett 2,9 g
  • Kolhydrater 42,9 g
    • varav sockerarter 27,2 g
  • Protein 5,0 g
  • Fibrer 2,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
33% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
42,9 g
Socker totalt
27,2 g
Kostfiber
2,8 g
– varav sackaros
15,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i tunna bitar och servera som efterrätt eller till kaffet.
  • Toppa med vispad grädde eller vaniljsås för en lyxigare smakupplevelse.
  • Servera kakan rumstempererad för att framhäva smakerna bäst.
  • Strö över lite florsocker innan servering för en dekorativ touch.
  • Parera med färska bär, som hallon eller blåbär, för en fräsch kontrast.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk kaka fruktkaka i en lufttät burk för att hålla den saftig. Placera burken i kylskåpet för bästa hållbarhet. Håll kakan borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka konsistensen negativt. Frysning kan förändra texturen, så om du fryser kakan, se till att den är väl inpackad.